Make your own free website on Tripod.com

::: NEGATIV :::

BIOGRAFIE

HOME
BIOGRAFIE
AGENDA
NIEUWS
INTERVIEWS
SINGLES
MULTIMEDIA
NEGATIVITIJDPERK
LYRICS
BOEKINGEN
GASTENBOEK
LINKS

nega3.jpg

Negativ, pseudoniem van Maurits Robert Delchot, is een Nederlandse hiphopper afkomstig uit Amsterdam-Oost. Op heel jonge leeftijd wilde hij al rappen. Hij begon met een stel vrienden de groep Rhymes Connekt. Daarna ging hij verder samen met Nally in de groep Hinderlijke Straat Schoften. Toen hij meedeed met de battles bij de comedy lounge kwam hij in contact met Lange Frans .

In 2003 laat Negativ voor het eerst echt van zich horen als het eerste deel van de straatremixes gratis verspreid wordt in Amsterdam, waar hij gelijk een beef met Yukkie B uitvecht. Behalve hem zijn ook andere leden van de D-men groep te horen, zoals Lange Frans & Baas B en Yes-R. Na het uitkomen van deel twee en drie van deze mixtape wordt het tijd om serieuzer aan de slag te gaan, en samen met Brutus, het broertje van Lange Frans die tevens lid is van D-men, brengt Negativ de single Mijn Feestje uit.

Dan krijgt Negativ begin 2005 ruzie met Lange Frans & Baas B en stapt uit D-men. Hij verspreidt een disstrack over Lange Frans en Baas B, later kreeg hij ook ruzie met THC omdat hij samen met Lexxxus op een disstrack te horen was die gemaakt was over THC en D-men tegelijk. Tevens brengt hij onder Loyalty Records samen met Ebon-E het nummer Niets is wat het zijn moet uit.

In 2005 was Negativ ook te horen op de mixtape van Urban Videoz en Straathits Volume 1 en 2 van Dj MBA.

In 2006 maakte Negativ zijn filmdebuut, hij speelt de hoofdpersoon Spike in de film Bolletjes Blues.

negativ22cs.jpg

::: NEGATIV :::